KLM krijgt 2 tot 4 miljard euro steun van Nederland

De Nederlandse regering heeft vanavond bekendgemaakt KLM met 2 tot 4 miljard euro te zullen steunen. Frankrijk is verantwoordelijk voor de steunmaatregelen bij Air France. Het precieze bedrag en de voorwaarden moeten nog verder in detail worden uitgewerkt.

De Nederlandse regering heeft vanavond beslist om Air France-KLM voor 2 tot 4 miljard euro te steunen. Het gaat dan om garantstellingen en leningen die ter beschikking zullen worden gesteld.

Volgens de Nederlandse regering is KLM van vitaal belang voor de Nederlandse economie en de tewerkstelling. “We kunnen het ons niet veroorloven om zo’n essentiële schakel kwijt te raken,” zegt de Nederlandse minister voor Infrastructuur.

Er zijn wel al enkele voorwaarden aan de steun verbonden. KLM mag geen bonussen, winstdelingen of dividenden uitkeren en moet het bedrijf verder werken aan een duurzame ontwikkeling van haar activiteiten.

De Franse regering zal met zo’n 7 miljard euro uit de hoek komen om Air France te steunen. Het gaat dan om 4 miljard aan leningen van de banken waarbij de Franse overheid voor 90 procent garant zal staan en 3 miljard wordt rechtstreeks vanuit de staatskas aan Air France geleend