Air Antwerp vanaf vandaag terug de lucht in

Vandaag vertrekt op Antwerp Airport terug de eerste vlucht van Air Antwerp richting London City. De maatschappij voert al sinds einde maart geen vluchten meer uit met haar enige Fokker 50. Nu neemt ze een voorzichtige start met vier vluchten per week.

Vanavond stijgt er op de luchthaven van Antwerpen terug een lijnvlucht op van de thuismaatschappij Air Antwerp. De maatschappij legde op 22 maart haar operaties stil en schoof een herstartdatum steeds verder vooruit, eerst naar mei en nadien voorbij de zomer met een herstart begin september.

De maatschappij vliegt vanaf vandaag met haar Fokker 50 terug op maandag, donderdag, vrijdag en zondag vanuit Antwerpen naar London City. Het gaat telkens om een avondvlucht en het schema is momenteel ingepland tot de start van het winterseizoen eind oktober.

Een terugkeer naar het oude vliegschema met meerdere vluchten per dag ligt momenteel moeilijk. Het Verenigd Koninkrijk legt aan een aantal landen waaronder België verplichte quarantaine van 14 dagen op bij aankomst.