Mobiel testcentrum nu ook actief op Brussels Airport

Op Brussels Airport kunnen er nu ook sneltests worden afgenomen voor COVID-19. Een sneltest geeft dan een resultaat binnen de vier uur. Sinds het testcentrum vorige maand z’n deuren opende, werden er al 7.000 tests afgenomen.

Sinds het COVID-19-testcentrum op 14 september openging op Brussels Airport, hebben al meer dan 7.000 personen zich laten testen. Nu er ook een mobiel laboratorium is, worden resultaten verwerkt binnen gemiddeld 9 uur met een maximum van 24 uur.

Vertrekkende passagiers kunnen nu ook een sneltest laten uitvoeren waarbij het resultaat binnen de 4 uur bekend is. Ook bepaalde groepen personeel zoals cabinepersoneel of piloten kunnen zich daar laten testen. Ook mensen die een voorschrift hebben van een arts kunnen er terecht.

Foto door: Brussels Airport

Wie een activatiecode heeft van de overheid (terugkeer rode zone of contact tracing) en een Belgische ziekteverzekering kan zich gratis laten testen. In het andere geval betaalt men 67 euro voor een standaard PCR test en 135 euro voor de PCR sneltest.

Omdat een verplichte test uit een rode zone pas op dag 5 dient te gebeuren, wordt de temperatuurscreening van de aankomende passagiers vanaf 15 oktober geschrapt. Enkel van vertrekkende passagiers zal dan nog een temperatuur worden genomen.