Zesde Spottersdag op Brussels Airport

Op dinsdag 1 augustus organiseerde Brussels Airport de zesde Spottersdag op de luchthaven. Na een wedstrijd waar meer dan 400 vliegtuigfans aan deelnamen, werden 20 winnaars geselecteerd die een unieke dag mochten meemaken op het tarmac van de luchthaven. Zij kregen de kans om foto’s te maken aan de start- en landingsbanen, een bezoek te brengen aan de luchthavenbrandweer en bij de cargo-operaties. 

Na de succesvolle vijfde editie in 2019, organiseerde Brussels Airport dit jaar opnieuw een Spottersdag. Hiervoor werd een wedstrijd georganiseerd waar meer dan 400 luchtvaartliefhebbers aan deelnamen. Daaruit werden twintig gelukkige winnaars geselecteerd om een hele dag door te brengen achter de schermen van de luchthaven.  

Voor vliegtuigspotters, die gek zijn van vliegtuigen en ook fanatieke fotografen, biedt de Spottersdag een uitgelezen kans om unieke foto’s te maken van de brede waaier aan toestellen op Brussels Airport. De spotters kregen de mogelijkheid om foto’s te nemen op het tarmac van de opstijgende en landende vliegtuigen, met onder meer een passage van de geliefde Belgian Icons van Brussels Airlines en de nieuwe “Brussels” livery van Ethiopian Airlines. Daarnaast stond er ook een bezoek aan de luchthavenbrandweer op het programma, en konden ze de cargo-operaties van DHL van nabij volgen.  

Elke dag komen tientallen vliegtuigliefhebbers naar Brussels Airport om foto’s nemen van de vliegtuigen, aangetrokken door de grote verscheidenheid aan luchtvaartmaatschappijen, de moderne vliegtuigtypes en de vele regeringsvliegtuigen. In 2018 heeft Brussels Airport dan ook voor de spotters twee spottersplatformen voorzien om hen een veilige en handige plaats te bieden die een mooi uitzicht biedt op de start- en landingsbanen. Een ideaal plekje voor zowel een gezinsuitstapje met de kinderen, als voor de fanatieke spotters en fotografen. Met de Spottersdag wil de luchthaven deze luchtvaartambassadeurs nog eens extra in de bloemetjes zetten en een uniek event aanbieden.  Vorige

Bron: Brussels Airport Company