Air Serbia-vlucht zwaar beschadigd bij opstijgen in Belgrado

Een Embraer 195 van Marathon Airlines die voor Air Serbia vliegt, is gisterenavond zwaar beschadigd geraakt bij het opstijgen in Belgrado. Het vliegtuig kwam bij het opstijgen om onduidelijke redenen baan tekort en raakte daarbij verschillende objecten. Het toestel kon na bijna een uur veilig landen.

Vlucht JU324 van Belgrado naar Düsseldorf raakte gisterenavond rond 17:38 zwaar beschadigd tijdens het opstijgen van één van de startbanen op de luchthaven van Belgrado. Het toestel was vertrokken vanaf een intersectie van baan 30L maar raakte niet voor het baaneinde van de grond en botste daarbij met verschillende installaties op de grond die het toestel zwaar beschadigden. Omstreeks 18:20 maakte het toestel een lage vlucht boven de landingsbaan om uiteindelijk om 18:36 te landen op de baan waar het was opgestegen.

De zichtbaarheid op het moment van het accident was goed. Door op te stijgen vanaf intersectie D5 (zie onderstaande kaart) moest het toestel minder lang taxiën en zou het sneller de lucht in zijn. De resterende baanlengte voor baan 30L vanaf D5 bedraagt 1.273 meter. Aan boord zouden 106 passagiers gezeten hebben.

Marathon Airlines is een Griekse maatschappij die toestellen verhuurt aan andere maatschappijen en ook chartervluchten uitvoert.