BMI Regional komt naar Antwerpen

Goed nieuws voor de luchthaven van Antwerpen: vanaf eind oktober zal BMI Regional starten met vluchten tussen Antwerpen en Manchester. Daarmee behoudt Antwerpen de lijn naar Manchester, want CityJet, dat al jarenlang naar Manchester vloog, stopte afgelopen zondag met deze lijn. BMI Regional zal hiermee de tweede luchtvaartmaatschappij op Antwerpen zijn na CityJet.

De aankondiging van de nieuwe route gebeurde vandaag zelf door de voorzitter van de maatschappij, Ian Woodley, op de luchthaven van Antwerpen. “We menen dat er een grote vraag is voor vluchten tussen deze twee belangrijke steden en naar andere bestemmingen via Manchester. De reistijd tussen deze twee belangrijke zakensteden is weer korter dankzij onze rechtstreekse vluchten”.

De nieuwe vluchten zullen starten vanaf 29 oktober en worden twee keer per dag uitgevoerd, met als uitzondering zaterdag, waar er enkel enkel een ochtendvlucht zal zijn. Op de route zal BMI Regional gebruikmaken van de kleine Embraer 135 met plaats voor 37 passagiers. De maatschappij beschikt over een vloot van vier ERJ-135’s en veertien ERJ-145’s.

©BMI

Buiten Antwerpen werd vandaag ook nog een nieuwe verbinding van Bristol naar Aberdeen aangekondigd, die ook twee keer per dag zal plaatsvinden. Het zijn de eerste nieuwe routes die de maatschappij aankondigt nadat ze werd verkocht door moederbedrijf BMI. Dat bedrijf werd namelijk door Lufthansa verkocht aan de International Airlines Group van British Airways en Iberia. Sinds 1 juni van dit jaar is BMI Regional in de handen van Sector Aviation Holdings in Aberdeen.

Op 28 oktober 2012 zal BMI Regional volledig zelfstandig worden. Zo zal de maatschappij nieuwe kantoren openen op de luchthaven van East Midlands. Verder zal er ook een eigen website worden geopend en worden er nieuwe reclamecampagnes voorbereid. BMI Regional zou binnenkort nog meer routes aankondigen die zullen starten in 2013. Ook zal ze zeer binnenkort een eigen frequent flyer-programma op poten zetten.

Vanaf de luchthaven van Antwerpen zullen er komend winterseizoen 29 vluchten per week zijn van CityJet tussen Antwerpen en London City, en 13 wekelijkse van BMI Regional naar Manchester.