Brussels Airlines vervoert duizenden festivalgangers

De komende twee weekends wordt het druk voor Brussels Airlines en Brussels Airport. Zo’n 15.000 festivalgangers strijken deze week en ook volgend weekend neer in Brussel voor Tomorrowland. Als één van de grootste partners van het festival voert Brussels Airlines 113 speciale party flights uit vanaf 64 bestemmingen in Europa, Afrika en de Verenigde Staten.

Voor het derde jaar op rij kan Brussels Airlines de vruchten plukken van het immens populaire Tomorrowland in Boom. De luchtvaartmaatschappij verkoopt in samenwerking met de organisatie van het festival zogenaamde Global Journey Packages. Die pakketten omvatten het transport vanaf het buitenland, de toegangstickets alsook de accommodatie gedurende het weekend.

Omdat het dit jaar de tiende verjaardag is van het festival vindt Tomorrowland dit jaar twee weekends achter mekaar plaats. En dat vertaalt zich natuurlijk in de passagierscijfers. Terwijl Brussels Airlines vorig jaar zo’n 7.000 festivalgangers vervoerde, zullen dat er dit jaar bijna 15.000 zijn.

Om die massa naar België te krijgen, voert Brussels Airlines verspreid over de twee weekends zo’n 113 speciale vluchten uit naar Brussel. Behalve de 15.000 passagiers die Brussels Airlines zelf vervoert, komen er ook nog eens 2.600 anderen aan met vluchten van Lufthansa, THAI en Air Canada. Alle reizigers samen zijn goed voor 106 verschillende nationaliteiten, die één van deze gecombineerde pakketten kochten.

De grootste party flights worden zoals vorig jaar uitgevoerd door A330’s. Voor deze gelegenheid heeft Brussels Airlines 2 van haar A330’s voorzien met speciale stickers, één meer dan vorig jaar. Deze A330’s zullen in totaal een twaalftal vluchten uitvoeren naar Frankfurt, München en Oslo. Vorig jaar was dat nog maar enkel naar Basel en Tel Aviv.

Het toenemende succes van Tomorrowland legt Brussels Airlines dus geen windeieren, zoals onderstaande grafieken aantonen.

Ook schuin onder de approach van baan 25L zijn er net zoals vorig jaar tekeningen in de velden gemaakt. Passagiers die bij de landing aan de rechterkant zitten, krijgen al direct met Tomorrowland te maken.