Icelandair brengt noorderlicht aan boord


Icelandair onthulde gisteren haar ‘Aurora Borealis’ vliegtuig. De Boeing 757 staat zowel vanbinnen als vanbuiten in het teken van het noorderlicht en kreeg ‘Hekla Aurora’ als naam.

Naar aanleiding van de start van het Reykjavik Winter Lights Festival 2015 onthulde Icelandair gisteren haar ‘Hekla Aurora’. De Hekla Aurora, een Boeing 757, werd eind vorig jaar al in de kleuren van het noorderlicht gespoten. Gisteren onthulde de IJslandse luchtvaartmaatschappij het nieuwe in-flight systeem: vanbinnen werd het vliegtuig uitgerust met een LED-moodlight systeem in de kleuren van het noorderlicht. Aan boord is ook typische IJslandse muziek te horen.

n
©Icelandair

De naam ‘Hekla Aurora’ is afgeleid van de typisch IJslandse meisjesnaam ‘Hekla’ en is tevens de grootste en bekendste IJslandse vulkaan. ‘Aurora’ werd afgeleid van ‘Aurora Borealis’, wat noorderlicht betekent.

De onthulling van de Hekla Aurora maakt deel uit van de #Mystopover campagne van Icelandair. Met deze stopover kunnen reizigers twee bestemmingen bezoeken voor de prijs van een. Ze kunnen dan tot 7 nachten in IJsland verblijven op weg naar een van de bestemmingen in Noord-Amerika.