Grootste uitbreiding voor Jetairfly sinds opstart

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly ging vandaag van start met het begin van haar zomeroffensief. Het lanceert de komende dagen niet minder dan zeven nieuwe routes, dat is de grootste uitbreiding sinds de opstart in 2003. Opvallend is dat Jetairfly meer dan ooit de kaart van de regionale luchthavens trekt. Jetairfly is nu de enige maatschappij die op alle vijf de Belgische (regionale) luchthavens actief is: Brussel, Oostende, Charleroi, Luik en Antwerpen.

Op de nieuwe uitvalsbasis in Antwerpen vertrok deze ochtend de eerste E-Jet richting Barcelona. Het toestel – dat door het lokale brandweerkorps getrakteerd werd op een doop met het waterkanon – keerde rond een uur of tien terug en vertrok daarna voor een retourvlucht naar Milaan. Dit weekend worden ook de nieuwe lijnen naar Palma, Malaga, Alicante en Berlijn opgestart en vanaf 29 juni kunnen reizigers ook vanuit Deurne naar Ibiza vliegen.

Jetairfly_AntwerpAirport4_L

Deze enorme uitbreiding betekent voor de luchthaven van Antwerpen een grote bron van inkomsten. Het is een publiek geheim dat de luchthaven al jaren kampt met tegenvallende (financiële) resultaten en deze ommekeer is meer dan welkom. Luchthavencommandant Wim Verbist noemde het “een heuglijke dag, die we de afgelopen jaren niet hebben meegemaakt”. Met de nieuwe verbindingen hoopt Jetairfly zowel citytrippers als zakenreizigers aan te spreken.

De luchthaven van Antwerpen hoopt door de nieuwe vluchten dit jaar de kaap van de 200.000 reizigers te overbruggen. Vorig jaar waren dat er maar goed 120.000. Ook in Oostende startte Jetairfly vandaag met een nieuwe route: reizigers kunnen vanaf nu twee keer per week naar Barcelona vliegen. De verbindingen worden gesteund door Toerisme Vlaanderen, onder meer met een gezamenlijke promotiecampagne om Vlaanderen als bestemming in de kijker te zetten.