Icelandair vanaf volgend jaar naar Chicago

Icelandair zal vanaf volgend jaar gaan vliegen op de Amerikaanse stad Chicago. Daarmee brengt de maatschappij haar aantal bestemmingen in Noord-Amerika naar vijftien. 

Vanaf 16 maart 2016 zal Icelandair vier keer per week gaan vliegen naar Chicago. Daarmee brengt de maatschappij haar totaal aantal bestemmingen in de Verenigde Staten naar elf. Verder vliegt de maatschappij ook nog op vier bestemmingen in Canada.

Het is niet de eerste keer dat de 78-jarige maatschappij naar Chicago vliegt. Tussen 1973 en 1988 vloog Icelandair al op Chicago, maar zette die verbinding toen stop.

“We zijn verheugd terug te keren naar Chicago als een grotere, betere luchtvaartmaatschappij die als de beste de dynamische markt van deze wereldstad met zijn 10 miljoen inwoners kan bedienen,” zei Icelandair CEO Birkir Holm Gudnason in een persbericht.

794295_3533_preview

Icelandair heeft zich niet alleen ontwikkeld als een belangrijke maatschappij voor het steeds groeiende toerisme in IJsland, maar ook als goed alternatief voor de oversteek van Europa naar Noord-Amerika.

In Europa vliegt Icelandair naar 25 Europese luchthavens verspreid over 12 landen. Icelandair beschikt over een vloot van 23 B757-200’s en 1 B757-300.