Icelandair het hele jaar door naar Brussel

Icelandair zal met ingang van komend winterseizoen het hele jaar door naar Brussel gaan vliegen. Momenteel vliegt de maatschappij enkel nog maar tijdens de drukke zomermaanden, maar vanaf oktober wordt de lijndienst naar Reykjavik het hele jaar door aangeboden.

Vanaf 25 oktober zal Icelandair drie maal per week vliegen op Brussel. Normaal gezien hadden de vluchten naar Reykjavik bij het begin van het winterseizoen weer worden stopgezet tot volgende zomer, maar door een ‘toenemende vraag vanuit België’ maakt Icelandair van Brussel een vaste bestemming het hele jaar door.

Tegenover de vijf wekelijkse vluchten tijdens de piek van deze zomer, gaat het in de winter naar drie wekelijkse vluchten. Icelandair zal telkens vliegen op dinsdag, donderdag en zondag. De uren wijzigen licht naar een vertrek in Brussel om 12:50 met aankomst om 15:15 in Reykjavik en ginder een vertrek om 07:40 met een aankomst in Brussel om 11:50.

_MG_5455

De vluchturen zijn zo opgesteld dat ze perfecte overstapmogelijkheden bieden via de hub van Icelandair in Keflavik. Vanaf Brussel kan er zo met een korte tussenstop worden doorgevlogen naar vijftien bestemmingen in Noord-Amerika.

Icelandair vliegt al sinds 2010 naar Brussel, maar deed dat dus enkel tijdens de zomer. Passagiers die reeds hun vluchten voor deze winter hebben geboekt met Icelandair vanaf Amsterdam of Parijs kunnen deze kosteloos laten omboeken naar een vertrek vanuit Brussel.

Foto: Yannick De Bel