SAS breidt uit met drie nieuwe routes naar de VS

Volgend jaar zal SAS met drie nieuwe routes uitpakken naar de Verenigde Staten. Het gaat om een route naar Los Angeles vanuit Stockholm, en twee routes naar Miami vanuit Kopenhagen en Oslo. 

Vanaf 16 maart start SAS met een nieuwe route naar Los Angeles, de tweede naar Californië. In tegenstelling tot de San Francisco-route die vanaf Kopenhagen wordt gevlogen, zal die naar Los Angeles vanuit Stockholm worden uitgevoerd. In de zomer wordt de route dagelijks maar in de winter gaat die naar vijf tot zes keer per week en dat met de A330-300.

De route naar Miami zal pas in de herfst van 2016 van start gaan. Miami is sowieso voor Scandinavische reizigers vooral een winterbestemming. Miami zal in de winter dagelijks door SAS worden bediend, maar de vluchten worden wel verspreid over de twee hubs van SAS. Kopenhagen zal de vluchten drie keer per week uitvoeren, Oslo vier keer.

Met de twee nieuwe bestemmingen groeit het langeafstandsnetwerk van SAS van acht naar tien bestemmingen. Momenteel bedient SAS al de steden New York, Washington, Chicago, San Francisco, Houston, Peking, Shanghai en Tokio.