Jet Airways ‘dichterbij dan ooit’ voor vluchten naar Amsterdam

De kans is reëel dat het Indiase Jet Airways vanaf begin volgend jaar begint te vliegen naar Amsterdam. Dat blijkt uit een verklaring van Sales Manager Jet Airways Netherlands Hans Wijnveldt aan het Nederlandse magazine Zakenreis. Jet Airways zou drie slots per dag hebben toegewezen gekregen op Schiphol.

In de eerste maanden van 2016 start Jet Airways mogelijk met vluchten naar Amsterdam. Dat berichtten gisteren de Nederlandse krant De Telegraaf en is ook bevestigd door de Sales Manager van Jet Airways in Nederland aan het magazine Zakenreis.

“Er is al een aantal keren eerder sprake geweest van non-stop vluchten tussen Amsterdam en Mumbai. Of het nu daadwerkelijk gaat gebeuren, is afhankelijk van verschillende zaken. Wel denk ik dat wij dichterbij zijn dan ooit. Als het doorgaat, zal het een dagelijkse vlucht zijn met als aanvangsdatum januari, februari of maart 2016,” zei Wijnveldt. Hij benadrukt wel dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Sinds dat Etihad in 2013 een belang nam in de Indiase maatschappij, is de toekomst van de Europese hub in Brussel al een tijdje onzeker. Mogelijkerwijze zou die kunnen verhuizen naar Abu Dhabi of een andere Europese luchthaven waar Etihad sterke partners heeft.

De Nederlandse krant De Telegraaf schreef gisteren nog dat er een overeenkomst zou zijn gesloten tussen Jet Airways, KLM en Delta. Daarbij zou Jet Airways meerdere dagelijkse vluchten uitvoeren tussen Amsterdam en Mumbai en Delhi. Delta en KLM zouden dan de Amerikaanse vluchten voor hun rekening nemen.

Sinds april heeft de Amerikaanse FAA de categorie van de Indiase luchtvaartveiligheid terug verhoogd naar categorie 1. Daardoor kunnen Jet Airways en Air India terug hun vluchten naar de Verenigde Staten verhogen. Doordat de FAA de ranking van India had gedowngraded was dat nagenoeg een jaar lang niet mogelijk.