SAS sluit deze winter route Stavanger-Houston

Komend winterseizoen schrapt SAS de route tussen Stavanger in Noorwegen en Houston. De zakenroute die met een B737-700 van PrivatAir wordt uitgevoerd, ondervindt de gevolgen van een verminderde activiteit in de olie-industrie. SAS zal de B737 nu gebruiken voor een tweede dagelijkse vlucht naar New York vanuit Kopenhagen.

De in 2014 gestarte route tussen de twee belangrijke oliesteden Stavanger in Noorwegen en Houston in het Amerikaanse Texas zal op 23 oktober voor de laatste keer worden uitgevoerd. SAS, die de route laat opereren door een B737-700 van het Zwitserse PrivatAir met slechts 44 zitplaatsen, voelt de gevolgen van een verminderde activiteit in de oliesector.

“De olieroute kwam er na creatieve en constructieve productontwikkeling tussen SAS en onze belangrijkste klanten in de olie-industrie. We hebben alles gedaan om het rendabel te maken, maar we hebben moeten accepteren dat de economische neergang in de industrie ook ons raakt. Vandaar onze beslissing om het vliegtuig op de route tussen Kopenhagen en New York in te zetten, waar de markt momenteel veel meer potentieel biedt,” zei Eivind Roald, Executive Vice President Commercial bij SAS.

1024 PrivatAir_BBJ_HB-JJA_44C_ForSAS_Exterior_02.jpg.4980058

De B737 die SAS momenteel gebruikt is geconfigureerd met 44 zetels in business class. Tegen het einde van het jaar wil SAS het toestel herconfigureren naar 20 zetels in business en 66 in economy. De extra vlucht tussen Kopenhagen en New York zal ’s avonds worden uitgevoerd die het interessanter maakt voor mensen die een ganse dag willen benutten in één van beide steden.