Ticketverkoop Air Belgium gaat dinsdag van start

Vanaf dinsdag start de ticketverkoop voor de vluchten van Air Belgium naar Hong Kong. Tickets zullen boekbaar zijn via GDS en op de website van Air Belgium. De maatschappij bevestigde vandaag ook de aandeelhouders van de maatschappij.

De Aviation Investment Holding (AIH) is met 49,99 procent de grootste aandeelhouder van Air Belgium. AIH is volledig in handen van twee in Hong Kong gebaseerde bedrijven: Sky Masters Holding Ltd. (48 procent) en Pioneer Topworld Ltd. (52 procent). De tweede grootste aandeelhouder is met 19,99 procent 3T Management & Associates. Dat bedrijf is eigendom van Air Belgium-CEO Niky Terzakis en zijn familie.

 

De overige 12,5 procent worden verdeeld onder de Waalse investeringsmaatschappij SRIW en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, waarvan de federale overheid 100 procent eigenaar is.

Niky Terzakis is benoemd tot algemeen directeur en behoudt de functie van CEO. Eric Bauche is benoemd tot de voorzitter van de raad van bestuur. Hij vertegenwoordigt Sparaxis, een dochteronderneming van de SRIW. Alexey Sumchenko wordt ondervoorzitter. Sumchecnko heeft onder meer ervaring opgebouwd in de vrachtluchtvaart.

Maandag zal Air Belgium meer informatie geven over de ticketverkoop die volgende week dinsdag van start gaat. De maatschappij maakte vorige week haar vliegschema reeds bekend.