Regering keurt herstructurering Thai Airways via rechtbank goed

Thai Airways gaat door middel van een faillissementsprocedure in de rechtbank herstructureren. De Thaise overheid heeft daar haar goedkeuring voor gegeven. De maatschappij zal in geen geval failliet worden verklaard maar moet wel structureel veranderen.

Via een faillissementsprocedure zal Thai Airways kunnen herstructureren tot een winstgevend bedrijf. De Thaise eerste minister heeft dat vandaag bekend gemaakt. De regering zal dus niet opnieuw rechtstreeks geld pompen in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij.

Sinds 2012 maakte het bedrijf, met uitzondering van 2016, elk jaar verlies. Vorig jaar liep dat verlies op tot 377 miljoen dollar. Thai Airways zal nu bescherming krijgen tegen schuldeisers terwijl er plannen worden gemaakt om het bedrijf terug gezond te maken.

De procedure zal geen invloed hebben op de operaties van de maatschappij. De passagiers- en cargovluchten blijven doorgaan. De operaties van Thai liggen door de coronacrisis echter bijna volledig stil. Normaal plant de maatschappij begin juli haar internationale opstart met ook opnieuw vluchten naar Brussel.