Hainan Airlines wordt beloond en mag frequentie naar Brussel verhogen

Hainan Airlines mag de frequentie van haar vluchten tussen Peking en Brussel verhogen van één naar twee wekelijkse vluchten. Dat is een gevolg van het beloningssysteem van de Chinese luchtvaartautoriteiten. Omdat er de voorbije 3 weken geen positief geteste passagiers op de vluchten zaten, mag Hainan Airlines het aantal vluchten nu verhogen.

Hainan Airlines mag op de routes van Peking naar Brussel en van Peking naar Toronto de vluchtfrequentie verdubbelen van één naar twee vluchten per week. Dat is een beloning omdat bij vluchten van de maatschappij de voorbije drie weken geen passagiers positief hebben getest op COVID-19.

Andersom had de maatschappij ook afgestraft kunnen worden. Als er 5 positief geteste passagiers waren geweest, moest de maatschappij de route voor een week stopzetten. Vanaf er 10 positief geteste passagiers zijn wordt er een stopzetting van deze vluchten ge-eist van vier weken.

De frequentie op de Brussel-route wordt deze week al verhoogd. Op maandag en vrijdag zal er nu een vlucht van Hainan vanuit Peking landen. De terugvluchten op dinsdag en zaterdag worden nog wel steeds uitgevoerd via X’ian.

Maatschappijen mogen namelijk niet rechtstreeks naar Peking vliegen maar moeten verplicht een tussenstop maken in steden zoals X’ian voor een gezondheidsscreening van de passagiers. Nadien mogen passagiers en toestel dan doorvliegen naar Peking.