Wizz Air stort zich op Noorse binnenlandse markt

Lowcostmaatschappij Wizz Air start volgende maand met het aanbieden van binnenlandse vluchten binnen Noorwegen. Daarmee gaat ze de concurrentie aan met vaste waarden SAS en Norwegian. De maatschappij zal initieel drie routes gaan aanbieden.

Met twee vliegtuigen die gebaseerd zullen worden op de luchthaven van Oslo doet Wizz Air een agressieve aanval tegen SAS en Norwegian. Die maatschappijen zijn grote spelers op de binnenlandse markt in Noorwegen en zullen in deze moeilijke tijden nu ook nog rekening moeten houden met een agressieve prijsvechter.

Wizz Air zal vanaf 5 november al beginnen te vliegen op drie binnenlandse routes. Terwijl SAS en Norwegian door de crisis vooral hun frequenties afbouwden, start Wizz Air met vluchten naar Bergen, Trondheim en Tromsø. In totaal gaat het om 10 dagelijkse vertrekkende vluchten vanuit Oslo.

Wizz Air is al actief in Noorwegen met verschillende routes naar Oost-Europa. De maatschappij verkoopt voor de eerste binnenlandse vluchten nu al tickets voor prijzen vanaf 18 euro enkele reis.