31 miljoen winst voor Brussels Airlines in tweede kwartaal

Voor het tweede kwartaal heeft Brussels Airlines een operationele winst geboekt van 31 miljoen euro. Daarmee kon het slechtere eerste kwartaal niet goedgemaakt worden en sluit de maatschappij de eerste jaarhelft nog negatief af. Voor het volledige jaar blijven de verwachtingen positief.

In de periode april tot en met juni kon Brussels Airlines een positief operationeel resultaat (EBIT) neerschrijven van 31 miljoen euro. Het eerste kwartaal werd er nog een verlies gemaakt van 44 miljoen euro. Daardoor eindigt de eerste jaarhelft met een negatief resultaat van 13 miljoen euro (EBIT).

De inkomsten waren het afgelopen kwartaal goed voor 437 miljoen euro en de kosten kwamen uit op 406 miljoen euro. Uiteraard waren de brandstofkosten (124 miljoen euro) de grootste uitgavenpost, maar die kosten zijn ondertussen wel stabiel. De combinatie van een sterke vraag en een in Europa nog steeds beperkter aanbod dan voor de coronacrisis zorgt nog steeds voor mooie winstprognoses voor het totale jaarresultaat.

De Lufthansa Group in z’n geheel maakte afgelopen kwartaal een operationele winst van 1,08 miljard euro. Van de andere passagiersmaatschappijen bracht Lufthansa 499 miljoen euro bij, SWISS 277 miljoen euro, Austrian 88 miljoen euro en Eurowings 70 miljoen euro.

Foto: Brussels Airlines