Flightradar24 nu ook beschikbaar in Antarctica

Flightradar24 heeft een eerste ontvanger voor vliegtuigen geplaatst in Antarctica. Daarmee kunnen nu ook in bepaalde gebieden vluchten van en naar Antarctica gevolgd worden.

De eerste ontvanger van het continent staat op het Noorse Troll Research Station. Het Noorse Polar Institute heeft op 7 kilometer van die basis een landingsbaan op ijs. Die is 3.300 meter lang en wordt gebruikt voor bevoorrading. Eind vorige maand werd hier de eerste vlucht op Flightradar24 in Antarctica gevolgd.

HB-JJA-Parked-Left-Side-1170x429

Het ging toen om een geleasede B737-700 van PrivatAir voor SAS die materiaal en bemanning naar het station bracht. De ontvanger staat op het hoogst mogelijke punt waar elektriciteit en internetverbinding mogelijk is, op zo’n 4.000 meter. De internetverbinding komt van geostationaire satellieten die hoge bandbreedte leveren en die het station deels mag gebruiken.

Flightradar24ReceiverAntarctica-1170x429

De ontvanger zou vluchten kunnen tracken op een afstand van zo’n 300 zeemijl (555 km). Troll krijgt regelmatig bevoorradingsvluchten afkomstig van Kaapstad in Zuid-Afrika. Die vluchten duren gemiddeld zo’n 6 uur en worden bijgetankt in Troll.

Bron: Flightradar24